Wat heb je nodig om wimperextensions te zetten?

Zelf wimperextensions gaan zetten bij andere mensen? Hobbymatig of professioneel.

Om wimperextensions te kunnen zetten heb je een aantal dingen nodig. Uiteraard moet je wel op de hoogte zijn van de technieken van het zetten van wimperextensions voordat je zomaar aan de slag gaat. Je wilt immers niet dat je iemands ogen dichtplakt of dat de wimpers er na een uurtje weer afvallen.

Er zijn een aantal dingen nodig die we onderverdelen in gereedschap en in verbruiksartikelen. Het gereedschap is her te gebruiken en verbruiksartikelen raken een keer op of kun  je na 1 keer weggooien.


Gereedschap

Pincet

De wimperextension houd je vast met een pincet om deze te plaatsen. Daarnaast heb je een pincet nodig om de wimpers te spreiden zodat je de omliggende wimperhaartjes uit de buurt houdt. Het is handig om meerdere pincetten te hebben. De een vindt een pincet met een rechte punt juist handig en de andere heeft liever een kromme punt.

De meeste mensen gebruiken voor het spreiden van de wimpers een recht pincet. Voor het plaatsen kiest de een dus voor recht en de ander voor krom.

Je hebt dus minimaal 2 pincetten nodig om aan de slag te kunnen. Een backup pincet kan wel eens handig zijn als er aan je andere pincet lijm zit welke je niet direct kunt of wilt verwijderen. Je kunt dan meteen door zonder te stoppen.

Schaartje

kleine schaarEen schaartje is niet direct een must have artikel maar kan wel handig zijn. Mocht je per ongeluk de onderwimper aan de bovenwimper hebben vastgelijmd dan kun je deze verbinding met een schaartje doorknippen. Sommige gebruiken een pincet hiervoor. Ook kun je indien nodig een wimperhaartje hier en daar iets inkorten.

Pompje / Blazertje

blaasinstrument wimperextensionsEen (lucht) pompje is een instrumentje welke wat lucht blaast als je er in knijpt. Wimperlijm door het blazen eventueel wat sneller drogen maar vooral de lijmdamp die kan prikken in de ogen kun je ermee wegblazen. Net voordat de klant de ogen gaat openen kun je de laatste dampen even wegblazen om een prikkend gevoel in de ogen dus te voorkomen.

Lijm steen

lijmsteenTijdens het zetten van wimperextensions wil het wel eens gebeuren dat er te veel lijm aan de wimperextension blijft zitten. Deze kun je niet aan de wimper plakken. Op dat moment komt de lijm steen van pas omdat je aan de steen de overtollige lijm kunt afvegen en alsnog de wimper op kunt plakken.

Lamp

wimperextensions lampOm goed te zien wat je aan het doen bent is goede verlicht belangrijk. Je kunt hier gebruik maken van een tl lamp, halogeenlamp of led verlichting. Voor mensen die dagelijks/regelmatig wimperextensions moeten plaatsen kan ook een loeplamp handig zijn. In een loeplamp zit een vergrootglas ingebouwd waarbij je de wimperextensions goed kunt waarnemen. Voor mensen met minder goede ogen is dit helemaal een uitkomst.

Spiegel

Een kleine handspiegel is handig zodat je de klant meteen het resultaat kunt laten zien hoe de wimperextensions zijn geworden.

Behandeltafel

wimperextensions behandeltafel Mocht je wimperextensions hobbymatig zetten dan kan een bank ook voldoende zijn. Ben je professioneel en heb je een behandelruimte/salon dan mag een behandeltafel niet ontbreken.

Ook zijn er mobiele behandeltafels die makkelijk in te klappen en te vervoeren zijn. Deze zijn vaak behoorlijk stevig en wegen tussen de 10 en 22 kilo.

Een massagetafel is in veel gevallen gelijk aan de behandeltafel die voor wimperextensions wordt gebruikt. Uit praktisch en hygiënisch oogpunt is handig om een hoeslaken te gebruiken over de tafel heen. Hiermee bescherm je direct de tafel tegen scherpe voorwerpen zoals de knopjes op een spijkerbroek of een riem.

Stoel/kruk

wimperextensions tabouret Een goede kruk of stoel is belangrijk want je bent zo 1,5 à 2 uur bezig met jouw klant. Goed zitten is dus belangrijk. Een stoel of kruk op wielen geeft je meer bewegingsvrijheid. Daarnaast kun je deze vaak goed afstellen in de hoogte. De hoogte van de stoel of kruk moet goed aansluiten op de hoogte van de tafel. Dit werkt prettiger en hierdoor kun je het langer volhouden.

Een tabouret heeft de kenmerken van een bureaustoel maar dan zonder rug- of armleuning met een voorgevormde zitting welke ideaal is bij het zetten van wimperextensions. Deze wordt ook vaak door tandartsen gebruikt.


Verbruiksartikelen

Primer

wimperextensions primerOm de wimpers goed te reinigen en ervoor te zorgen dat de lijm goed gaat hechten heb je een primer nodig. De primer ontvet de wimperharen zodat de lijm goed blijft zitten. Als er geen primer gebruikt wordt dan vallen de wimperextensions er binnen de kortste keren af. Gebruik daarom altijd een primer bij het zetten van wimperextensions. Een primer kun je onder andere aanbrengen met 1 of 2 wattenstaafjes.

Wattenstaafjes

wimperextensions wattenstaafjes Wattenstaafjes zijn nodig om i.c.m. de primer de wimperhaartjes te reinigen. Wattenstaafjes heb je in diverse soorten. Voor wimperextensions heb je ook wattenstaafjes welke fijner zijn van structuur en kleiner zijn van formaat (kop). Je wilt immers niet dat deze gaat pluizen. Soms gaan deze ook door onder de naam micro swabs. Swab staat voor wattenstaafje.

Wimperlijm

wimperextensions lijmWimperlijm is de lijm die je gebruikt om de wimperextensions aan de eigen wimper vast te lijmen. Je hebt veel soorten lijm waarvan de meeste in de kleur zwart zijn. Dit komt omdat bijna alle wimperextensions ook zwart van kleur zijn.

Er zijn verschillende soorten wimperlijm welke ook weer bepaalde eigenschappen hebben. Je hebt lijm die snel droogt die beter geschikt is voor mensen die snel wimperextensions kunnen zetten. Dit is een stukje ervaring. Je hebt lijm die extra goed hecht (ultra bonding) en je hebt lijm die wat flexibeler blijft. De ene lijm dampt meer dan de andere. De damp kan het prikken in de ogen veroorzaken. Zolang men de ogen dicht houdt merk je er niets van. Een blaas pompje kan helpen.

Ook bepaald de lijm hoe lang de wimperextensions blijven zitten.  Dit is immers de verbinding tussen wimper en wimperextension. Wimperlijm kun je in verschillende formaten flacons kopen. Zo heb je bijvoorbeeld 5ml of 10ml. Zet je niet heel veel /vaak wimperextensions dan kun je het beste voor een klein flesje gaan omdat ook lijm een beperkte houdbaarheid heeft na het openen. Veel mensen bewaren hun lijm in de koelkast en halen deze een kwartier voor gebruik er uit. Mocht je klanten gevoelig zijn voor een bepaalde lijmsoort dan is er ook speciale wimperlijm voor gevoelige mensen.

Tape

tape wimperextensions De onderste wimpers plak je af met speciale tape. Deze tape plakt goed op de huid en is redelijk makkelijk te verwijderen zonder dat je de klanten er pijn mee doet. Er zijn ook speciale wimperextension-pads. Deze hebben de vorm van je oog en sluiten perfect aan. Het voornaamste doel van de tape/pads is dat de onderste wimperhaartjes niet aan de bovenste wimperhaartjes van het ooglid vastgelijmd kunnen worden. Mocht dit toch per ongeluk gebeuren dan kun je deze met een pincet of schaartje losmaken. Sommige gebruiken een lijmremover en een wattenstaafje om ze los te weken. Uiteraard moet je dan goed uitkijken dat je geen andere wimpers raakt anders komen deze in korte tijd weer los.

Wimperextensions / haartjes

losse wimperextensionsDe wimperextensions zelf, dus de losse haartjes zijn te verkrijgen in verschillende diktes, lengtes en krullen.

De meest voorkomende diktes zijn tussen de 0,1mm en 0,25mm. Hoe dikker de wimper, hoe duidelijker ze zichtbaar zijn. Echter moet het wimperextensionhaartje niet heel veel dikker zijn dan de eigen wimperhaar. Hierdoor worden ze te zwaar en kunnen de eigen wimperharen sneller uitvallen.

Wimperextensions zijn er in verschillende lengtes te verkrijgen. De ene wilt hele lange wimpers en de andere wilt gewoon net iets meer als dat ze al had. Ook hier kun je niet altijd de langste wimperextensions gebruiken. Als men een zeer kort/jong wimperhaartje heeft en je plak hier een lange wimperhaar aan vast dan is de kans ook wat groter dat hij wat eerder kan uitvallen. Wimperextensions zijn goed te verkrijgen in de maten 7mm, 8mm, 9mm, 10mm, 11mm, 12mm, 13mm en 14mm. Ze bestaan ook langer maar de vraag is klein. Een wimper van 14mm lang is behoorlijk lang. Niet iedereen vind dit prettig. Zeker brildagende vrouwen ervaren dit soms als ongemakkelijk omdat ze tegen het brilglas aan kunnen komen.

Wimperborstel

wimperextensions borstelEen wimperborstel ziet er uit als een mascara borstel waarmee je de wimperharen een richting op kunt kammen. Het kammen kan voor, tijdens en na het zetten van wimperextensions. Je spreid hiermee de wimpers en hebt tijdens het zetten geen last van dwarsliggende haartjes. Sommige wimperstylistes geven een borsteltje mee aan de klant zodat zij zelf thuis de wimpers in model kan kammen en verzorgen.

Lijmremover

wimperextensiosn lijm verwijderaarEen lijmremover lost de wimperlijm op. Het breekt de lijm dus af en verbreek de moleculaire verbinding. Een lijmremover kun je gebruiken om oude wimperextensions te verwijderen of verkeerd geplakte wimpers los te maken. Je zou in theorie ook babyolie kunnen gebruiken om de wimperextensions los te maken. Zorg wel dat je alles goed schoonmaakt voordat je verder gaat. Mochten er nog oliesporen achterblijven dan vallen de wimperextensions in korte tijd af.

Lijmbakje

lijm bakje wimperextensionsJe wimperextensions dip je in de lijm om ze vervolgens op te plakken. De lijm moet je ergens laten. Sommige plakken ergens een stuk tape op en doen daar de druppel lijm op. Anderen gebruiken een lijmbakje. Het voordeel van een lijmbakje is dat de lijm minder snel opdroogt. Er zijn ook lijm ringen. Dit is een bakje aan een ring bevestigd welke je aan je vinger kunt doen.

Coating / Sealer

wimperextensions coatingEen coating of sealer is een vloeistof die je over de wimperextensions heen aanbrengt. Deze beschermd met name de lijmverbinding tegen oliën en vocht. De coating / sealer brengt een beschermlaagje aan. Door regelmatig een coating of sealer te gebruiken kun je de levensduur van je wimperextensions verlengen tegen invloeden van buitenaf. Het product moet wel regelmatig aangebracht worden om de werking te kunnen blijven garanderen.

Make-up remover

make-up remover zonder olieVoordat je wimperextensions gaat zetten moet de make-up zoals mascara worden verwijderd. Hierdoor plakt de tape beter en heb je mooie schone wimpers waar je de extensions op aan kunt brengen. Gebruik bij voorkeur een make-up remover zonder olie. Olie is juist een middel die de wimperlijm oplost. Houdt oliehoudende producten dus ver uit de buurt. Je wilt immers niet dat de oliesporen weer op de kwast van je primer terecht komen die de boel juist moeten ontvetten zodat de lijm beter gaat hechten.

Reinigingsdoekjes

Houd reinigingsdoekjes in de buurt om je gereedschap tijdens of na afloop mee te reinigen. Lijm die nog niet opgedroogd is kan makkelijker worden verwijderd dan opgedroogde lijm.

Tissues

wimperextensions tissues Tijdens het plakken van de tape of na de wimperextensions behandeling kan de klant gaan tranen. Als je tissues in de buurt hebt kun je de tranen meteen deppen. De tape hecht vaak slecht op een vochtige huid dus ze zullen zeker een uitkomst bieden.

Instructieblad voor de klant

Stel een instructieblad voor de klant op zodat zij weet wat ze wel en niet mag met de wimperextensions. Vertel ook tijdens het zetten van de wimperextensions welke regels er gelden. Je wilt immers voorkomen dat de wimperextensions er binnen korte tijd afliggen waardoor jij weer een slechte naam krijgt en geen terugkerende klanten meer hebt.

Voorbeeld instructielijst:

1)      Niet in de ogen wrijven. Hierdoor kunnen wimperextensions sneller losraken en/of afbreken.

2)      Gebruik bij een make-up remover dat deze géén olie bevat.

3)      Wil je mascara gebruiken, zorg dat deze op waterbasis is en géén oliën bevat.

4)      Verwijder bij voorkeur de wimperextensions niet zelf om te voorkomen dat de eigen wimpers beschadigd raken.

5)      Borstel voorzichtig de wimpers met de speciale wimperborstel

6)      De eerste 24 uur voorkomen dat er water in de ogen komt

7)      De eerste 24 uur geen sauna of zwembad ingaan

8)      De eerste 24 uur geen mascara gebruiken

9)      Neem direct contact op bij irritatie

 

Hopelijk heb je alle wimperextensions benodigdheden hierboven kunnen vinden.


Mocht je nog aanvullende tips hebben dan mag je ze hieronder vermelden

5 Responses to Wimperextensions benodigdheden

 • Lena says:

  Hoi ik heb zelf vorig jaar 1x wimperextentions gehad van het merk Blink maar dat is niet goed bevallen bij mij. Weet iemand nog een beter merk? Ik betaal liever meer geld dan goedkope troep.

 • celen says:

  hoi hoi,
  ik heb een curcus extensions gedaan alleen wil ik goedkoop mn spullen halen kunt u me helpen waar ik het zo goedkoop mogelijk kan kopen maar wel met een goede kwaliteit, op de curcus heb ik een pakketje gekregen van blink lashes. dank je wel ik wacht op een reactie

  • Miranda says:

   Wat een stomme vraag zeg. Je koopt toch goeie kwaliteit voor je klanten? Je verwacht zelf toch ook als je naar de schoonheidsspecialiste gaat dat ze je behandelt met goede spullen?

   • Tess says:

    Wat een stom antwoord! ze zegt toch niet dat ze rommel wil gebruiken, ze vraagt van wat ik er uit begrijp naar aanraders van webshops. En mijn lerares heeft zelf ook gezegd dat als je pas begint je niet meteen de duurste producten moet kopen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *